Amerikansk Pitbullterrier

Välkommen till pitbull.se Vi publicerar pitbullrelaterad information för alla med intresse av hundrasen amerikansk pitbullterrier och hundar av pitbull-typ.

Hundrasen amerikansk pitbullterrier kallas för pitbull

En stor mängd blandrashundar och hundar av okänd härkomst kallas också för pitbull. Det är därför viktigt att förstå skillnaden mellan namnet pitbull och hundrasen amerikansk pitbullterrier.

En renrasig amerikansk pitbullterrier har en riktig stamtavla

Amerikansk pitbullterrier har en känd härkomst, dokumenterad genom officiell och bestyrkt stamtavla från en erkänd och betrodd kennelorganisation som stambokför och registrerar hundrasen amerikansk pitbullterrier.

En handskriven stamtavla på en papperslapp är ingen stamtavla, det är bara en papperslapp!

Den obligatoriska registreringen hos jordbruksverket är endast en ägarregistrering för att registrera ansvarig ägare till hunden. En hund registrerad som ”pitbull” hos jordbruksverket har ingenting med hundens påstådda renrasighet att göra.

Mördarhundar och monster

Mördarhundar och monster

Alla har vi någon gång hört talas om dessa mördarhundar som utan synbar anledning attackerar människor och andra hundar. Vilka är dessa hemska mördarhundar, och hur farliga är de?

Bull and terriers är hundar precis som alla andra hundar

Trots detta faktum utmålas dessa hundar som något slags genetiskt experiment som har gått fel och därför hotar att utplåna mänskligheten.

För den som är insatt i rashistoriken gällande hundar av bull and terrier-typ framgår det med all önskvärd tydlighet att samtliga hundraser inom denna rastyp aldrig har avlats för aggressivitet utan för prestation. — Precis på samma sätt som en drever eller en tax avlas för prestation under jakt.

För 100 år sedan var det trollen, sedan vargen, och nu är det ”kamphunden” som får symbolisera människans skräck och inneboende behov att uppfinna monster. — Monster med mördargener dessutom…

Pitbullterrier och hundar av pitbull-typ

Pitbull.se är en svensk pitbullsida som utgår från hundarna efter svenska förhållanden.

Pitbull.se publicerar pitbullrelaterad information

Vår målsättning är att sprida nyanserad och saklig information för alla med intresse av hundrasen amerikansk pitbullterrier och hundar av pitbull-typ.

Vi är en oberoende, fristående och obunden pitbullsida.

Vi anser att informationen om hundrasen och hundtypen måste göras mer öppen och tillgänglig för att öka kunskapen, förståelsen och acceptansen för våra hundar.

Skriv på pitbull.se

  • Är du intresserad av pitbulls?
  • Vill du nå ut till många läsare?
  • Har du åsikter?
  • Är du engagerad -på riktigt?

Pitbull.se söker personer med ett genuint intresse för hundrasen amerikansk pitbullterrier och hundar av pitbull-typ. Du ska behärska det svenska språket och vara nutidsorienterad. Du behöver inte vara någon ”pitbullexpert” men du ska veta vad du skriver om, och gärna med en personlig stil.

Vi publicerar det mesta som är pitbullrelaterat, även kritik mot hundtypen tar vi tacksamt emot för publicering på pitbull.se